Алуминиумска Столарија

M11000 Alutherm Plus е тестиран и сигурен  систем, наменета за употреба во широк спектар на апликации.

M11000 Alutherm Plus е сертифициран за да ги задоволи сите современи аспекти и барања за термички изолација, и безбедност.

технички карактеристики:

• Голем избор на опции за формата на конструкцијата (модерна, нео-класичена, традиционалена,и  иноксна)

• Содржи специјално дизајнирани профили за врати од сите големини, идеално погоден за комерцијални и резиденцијални апликации, како и замена на прозорци.

• Со појас ширина од 62,5 милиметри, кој додава набитостна профилот

• Одлична звучна изолација (до 46 dB)

• Спроведување на посебен систем за заптивање ('ALUSEAL'), кој е поддржан од 3 посебни perimetrical дихтунзи (EPDM)

• Со посебни полиамид (24 мм) за зголемена топлинска изолација, достигнувајќи највисока топлинска изолација категорија: (ГРУПА 2,1 K = 2,6) од IFT Rosenheim

• Застаклување опции помеѓу 24 mm до 50 мм

 

Travel Turne Tranzito