Прозорци од ГЕНЕО

ГЕНЕО од РАУ ФИПРО
Топлинска изолација без компромиси

Енергетска ефикасност до перфекција - до76%* заштеда на енергија

 

ГЕНЕО е раволуција во производството на прозорци и нуди единствени предности како ниеден систем досега ! ГЕНЕО прозорците ги содржат предностите на иновативниот материјал создаден од страна на РЕХАУ, РАУ ФИПРО, зајакнат со вештачки влакна. Овој материјал веќе со години се користи во авионската индустрија како и во формула 1 – трките и се одликува со извонредна стабилност и изджловост. Со РАУ ФИПРО, оваа технологија го држи првото место на пазарот на прозорците.

„Досегашните“ прозорци се прозиведуваат со челична арматура заради стабилност. Но, челикот е топлнински спроводник и со него настануваат топлински мостови, кои ја изнесуваат топлината побргу кон надвор. Кај ГЕНЕО е поинаку. Јадрото на профилот од висококвалитетниот материјал РАУФИПРО, му дава на прозорецот висока стабилност. Притоа, во најголем број на случаи, не е потребна челична арматура во прозорецот.

Со тоа ГЕНЕО прозорците се беспрокорни топлински изолирани и имаат големо влијание врз заштедата на топлина.– ги исполнуваат дури барањата на тн. пасивни куќи. Со ГЕНЕО, загубата на енергија можете да ја намалите до 76%*. А со тоа, нормално, значително се намалуваат трошоците за греење. ГЕНЕО, покрај топлинската изолација се одликува и со исклучителна звучна изолација. Заштита од кражби, удобност и дизајн !

Не можете да донесете подобра одлука за иднината, од оваа !

Предности:

 • Првиот целосно армиран прозорски профил
 • Најенергетски ефикасниот прозор од неговата клас – сертифициран и за пасивни куќи !
 • Најдобра звучна изолација и заштита од кражба – со вклучене енергетска ефикасност
 • Големи елементи, но со мал поглед, заради оптимално искористување на соларната енергија како и модерна архитектура
 • Индивудуални можности за конструкција на прозорците и балконските врати
 • Голем избор на форми, бои и профили
 • Оптимиран притисок при затварање и отварање, заради максимална удобност
 • Едноставна нега и хигиена поради особено мазната РЕХАУ HDF (High-Definition-Finishing)површина
 • Сигурна инвестиција и долготрајна вредност на објектот
 • Висок квалитет на материјалот и конструкцијата, докажани со многубројни тестови 

 

Технички детали:

Топлинска изолација на прозорски профил :
Uf до 0,86 W/m²K
Uf до 0,79 W/m²K (сертифициран за пасивни куќи)
Длабочина на вградување:
86 mm / 6-коморен систем
Заштита од кражби:
до класа на отпор 3
до класа на отпор 2 без челик
Звучна изолација:
до класа на звучна заштита5

  
Прозорци од РЕХАУ брилант дизајн
Ефикасна топлинска изолација и голем избор на дизајн

 

Извонреден дизајн за Вашиот дом

Вие, многу инвестирате во Вашиот дом. Прозорците од РЕХАУ брилјант дизајн, придонесуваат секогаш пријатно да се чувстувате кога се враќате дома. Особено кога ги исполнуваат вашите барања за конкретен дизајн. Прозорците од РЕХАУ брилјант дизајн, ја заокружуваат сликата на Вашата куќа. Многубројните форми, бои, декори и дизајни отвараат големи можности.  

Добрата топлинска изолација обезбедува пријатна клима за живеење – па дури кога надвор има невреме и паѓа снег.

Предности:

 • Индивидуални можности за конструкција на прозорците и балконските врати
 • Многубројни форми, бои и профили
 • Добра топлинска изолација
 • Заштита од студ, провев, прав, и влажност со помош на два дихтунга

Едноставна нега и хигиена поради особено мазната РЕХАУ HDF (High-Definition-Finishing)површина

 

Технички карактеристики:

Топлинска изолација на прозорски профил :
Ufдо1,3 W/m²K
Длабочина на вградување:
70 mm / 5-коморен систем
Заштита од кражби:
до класа на отпор 3
Звучна изолација:
До класа на отпор4

  

Прозорци од РЕХАУ Еуро –дизајн 70

Прозорци од РЕХАУ Еуро –дизајн 70
Класичен систем со 70 mm длабочина на вградување

Економично решение за вашиот дом

Прозоарците од Еуро-дизајн 70 обезабедуваат пријатна клилма за живеење. Добрата топлинска изолација и докажаниот стандард за квалитет на РЕХАУ го прават системот Еуро –дизајн 70 да важи за економичен прозорски систем за многу примени. Безбројни форми, бои, (благодарение на специјален лак) обезбедуваат многубројни можностуи за уредување на вашата куќа/стан.

Предности:

 • Добра топлинска изолација
 • Индивидуални можности за конструкција на прозорци и врати
 • Заштита од студ, провев, прав, и влажност со помош на двата дихтунга
 • Едноставна нега и хигиена поради особено мазната РЕХАУ HDF (High-Definition-Finishing) површина
 • Висок квалитет на материјалот и конструкцијата, докажани со многубројни тестови

Технички детали:

Топлинска изолација на прозорски профил:
Uf до1,3 W/m²K
Длабочина на вградување:
70 mm / 5-коморен систем
Заштита од кражби:
до класа на отпор2
Звучна изолација:
до класа на отпор4

 

 

 

Travel Turne Tranzito